Обсъждат проекта за продължение на новия парк в Стара Загора

07:02, 20 юни 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществено обсъждане на проекта за продължение на новия парк в Стара Загора ще се проведе днес от 17,30 часа в общинската зала „П.Р. Славейков“. В него ще, освен граждани, ще участват и неговите създатели.

Проектът на софийската фирма „Институт за градско планиране“, спечели конкурса, обявен от община Стара Загора, за продължението на новия парк. То ще бъде изградено на останалите 40 дка от бившите артилерийски казарми, които Министерството на отбраната прехвърли на общината. Предвидено е благоустрояване и създаване на съвременна градска среда, която включва ежегодна ледена пързалка, водни атракции, увеселителен парк, въжен парк, както и открити обекти за спортни дейности и площи за озеленяване. С новия имот целият парк ще заеме обща площ около 130 дка.

С решение на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров за класиране на участниците, дружеството е определено за изпълнител в открития конкурс за идеен проект с предмет: „Парк и продължение на ул. „Христо Ботев“. На второ място е класирано предложението на старозагорския участник  „Студио Верде“ , а трети в класацията е софийското  „ЕТ „Дженерал - А. Олег Николов“.  Общо шест фирми участваха в конкурса.

За класирания на първо място участник е предвидена парична награда в размер на 5 000 лв., за втория в класирането тя е 2 500 лв., третият ще получи премия в размер на 1 500 лв. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама