Спешно заседават в Кърджали заради катастрофите

07:10, 20 юни 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общественият съвет за пътна безопасност в Кърджали заседава днес за втори път. Очаква се да бъдат набелязани конкретни мерки, които да гарантират сигурност на пътя.

Институциите, които отговарят за поддръжката на републиканската и общинската пътна мрежа ще излязат със становище кога по най-невралгичното трасе – бул. „Беломорски“ от ГПЧЕ „Христо Ботев“ до завод „Орфей“, който е част международния транспортен коридор № 9 към Гърция, могат да бъдат монтирани повдигнати пешеходни пътеки с видима маркировка и насочено осветление в тъмната част от денонощието. Освен това, как да се обезопасят кръстовищата край големите училища и какви са възможностите за изграждане на допълнителни зони за паркиране в централната градска част.

На първото заседание на 13 юни от КАТ Пътна полиция предложиха пакет от мерки за обезопасяване на пътната инфраструктура и контрол на движението, които бяха одобрени от всички присъстващи.

Днес, в областната администрация Кърджали ще бъдат изведени онези от тях, които могат да бъдат изпълнени в спешен порядък, за да бъдат защитени живота и здравето на гражданите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама