Проверяват готовността ни за военна конфронтация с Русия, коментира Божидар Димитров

09:13, 20 юни 16 / Политика 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постъпката на премиера Бойко Борисов е много правилна по отношение на информацията за военна флотилия на Румъния, Турция и България, насочена срещу Русия. Това каза директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров в сутрешния блок на бТВ.

Много хора, които не го обичат, са се съгласили с неговото изявление, че не трябва да се дислоцират военни части по Черноморието, кораби и самолетоносачи. Един от тях дори е казал: „никога в живота си не съм мислел, че ще се съглася дума по дума с това, което каза Бойко Борисов“, допълни проф. Димитров.

Проверява се готовността ни за военна конфронтация с Русия, отбеляза той. Куриозното е, че точно преди 100 г. сме имали същия проблем. Тогава сме воювали с руснаците. Сега разполагаме с 15-20 корабчета, като няма нито един офанзивен.

Според него вината е прехвърлена върху Турция, затова, че е спряла споразумението за реадмисия на бежанци. Турция не е рафитицирала този договор и вероятно е отказала и връщането на мигранти от други страни, предположи той.

Няма опасност бежанският поток да тръгне към България, защото бежанците не ни обичат много, каза още проф. Димитров. Има опасност те да преминават по Черноморието, но отивайки към Румъния с турските рибарски корабчета, които могат да вземат по 200 бежанци.

Относно реставрацията на Голямата базилика той каза, че като реставрационен проект е равна на Колизеума в Рим или на Акропола в Гърция.

„Домъчняло ми е дори за една противна статия, но никой не пише“, възмущава се проф. Димитров. Той допълни, че централната част на Голямата базилика ще бъде готова това лято, а цялата ще бъде завършена през 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама