Тръгва делото срещу шофьора, убил жена на пешеходна пътека в Стара Загора

10:12, 20 юни 16 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва делото срещу 51-годишния Ангел Донев, който уби жена на пешеходна пътека в Стара Загора и избяга. Първото заседание е насрочено за утре в Окръжен съд Стара Загора.

Срещу  Ангел Донев е повдигнато обвинение  за нарушаване на правилата за движение по пътищата, при което е причинена смъртта на едно лице и средна телесна повреда на друго, като е избягал от местопроизшествието,  деянието е извършено на пешеходна пътека и представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 343 ал. 4  от Наказателния кодекс. Наказанието за това престъпление е от пет до двадесет години затвор.

Обвиняемият Донев  е предаден на съд за това, че на 11 февруари 2016 г. в  Стара Загора при управление на лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, при приближаване към пешеходна пътека не е пропуснал преминаващите по нея и причинил по непредпазливост смъртта на Недка Ж., на 65 г., и двустепенна средна телесна повреда на сестра й Пенка Г.,на 60 г., след което  избягал от местопроизшествието. 

Полицията предприе мащабно издирване  и Ангел Донев бе задържан на 26 февруари 2016 г.

Според заключението на техническата експертиза Донев е могъл да предотврати настъпването на произшествието и приведе в действие спирачната система на автомобила, но не спрял и не намалил скоростта на движение, нито преди, нито по време на удара и след настъпване на произшествието. Той избягал от местопроизшествието, укрил е автомобила и предприел действия по заличаване на следите, свързващи го с деянието.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама