Избраха фирмите, които ще санират първите блокове в Шумен

10:37, 20 юни 16 25 505 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фирмите, които ще извършат санирането на първите три блока в Шумен по Националната програма за енергийна ефективност, вече са избрани.

Санирането на блок на булевард “Ришки проход” № 20 печели консорциум “Си джи проджект” с комплексна оценка 85 точки. Втората фирма за тази обособена позиция “Национален център за саниране на сгради” е събрала 64.92 точки.

Обединение “РВА” печели санирането на вход 1 и 3 на улица “Марица” № 47. Тук второто място е обединение “Шумен 47” с 66.96 точки.

Ремонтът на блок на улица “Тича” № 16 е спечелен от ДЗЗД “Обединение Тича 16” с 96.33 точки. То изпреварва консорциум ДЗЗД “Тича 16”, който е оценен със 70.60 точки.

Обявената обществена поръчка за саниране на блоковете е на стойност 3 060 639 лв. без ДДС и включва дейности по подобряване на енергийната ефективност на сградите.

Фирмите “Градив” ООД, “Термо-Шумен” ДЗЗД са отстранени от класирането за саниране на блок на улица “Тича” № 16. Отпаднала от класирането за саниране на блок на булевард “Ришки проход” № 20 е и фирма “ПСГ” АД. Това е станало с решение на зам.-кмета Боян Тодоров, а документът е публикуван на сайта на Община Шумен.

Частните предприятия са участвали в първата обществена поръчка за безплатно саниране на три блока по Националната програма за енергийна ефективност на многопрофилните жилищни сгради.

От “Градив” не са доказали проектирането в последните три години на най-малко един обект еднакъв или сходен с предмета на обявената поръчка.

Договорът за обединение, представен от “Термо-Шумен” не отговаря на изискванията, защото фирмите в сдружението не са посочили, кой ще направи проектирането, не е доказано, че в последните три години от предприятието са изпълнявали подобна поръчка, а в документацията липсват доказателства за притежаване на необходимата техника за строителните дейности.

Фирма “ПСГ” е отпаднала от класирането, защото е представила необективен срок за изпълнение на ремонтите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама