Подсещат 600 корпоративни клиенти за неплатени данъци в Стара Загора

11:08, 20 юни 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 600 юридически лица от Старозагорска област са пропуснали да платят деклариран корпоративен данък в срок и ще получат „подсещане“ от служители  в следващите дни, съобщиха от старозагорския офис на Националната агенция за приходите (НАП). Инспекторите ще обясняват възможностите за плащане на забавените суми и рисковете при неизпълнение на задълженията, включително възможността имуществото на дружеството да бъде изнесено на публична продан.

Данъчните припомнят, че законът допуска по изключение и плащане на части при временни финансови затруднения, но за целта длъжникът трябва да се свърже с публичен изпълнител в НАП, да представи обезпечение и съгласува погасителен план, поемайки задължение заедно със старите, да покрива и всички нововъзникващи суми към бюджета.

От юридическите лица, закъснели с плащането на данък печалба, се очаква да покрият задълженията си, или да ги внесат по предложения и одобрен погасителен план.

Всички дължими суми по забавени плащания, глоби или съставени актове се плащат само по банковите сметки на структурите на НАП.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама