Първа среща за изготвяне на Стратегията за образованието във Варна

11:11, 20 юни 16 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първа среща на работната група за изготвяне на Стратегия за развитие на образованието в община Варна 2016-2020 се проведе днес. На нея присъстваха Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“, Венцислава Генова, началник на Регионалния инспекторат по образование, Славчо Славов, председател на ПК „Наука и образование“ в Общинския съвет, представители на работодателските и синдикалните организации, членове на тристранната комисия за средно образование, отдел „Закрила на детето“, ОД на МВР, експерти от общински дирекции.

Идеята на широкия състав е всички участници в системата на образованието и заинтересовани страни да се включат в разписването на документа. До момента е свършена работа по идентификация, анализ и оценка на ресурсите и местните политики в областта на образованието, спорта за деца и ученици, здравеопазване, сигурност, социални и превантивни дейности.

Приета беше предложената структура на стратегията. Отправено е и предложение за среща с бизнеса и висшите училища, които да се включат с идеи в разделите за професионалното образование, дуално обучение и др., съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама