Превозвачите се отказаха да блокират "Кукленско шосе" в Пловдив, затруднен е достъпът до митницата

11:32, 20 юни 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Превозвачи се отказаха да блокират "Кукленско шосе", до обед ще бъде затруднен достъпа единствено до митницата в Пловдив. Превозвачите протестират заради проблем с преминаването за митническа проверка на товарни автомобили през частен имот и плащането на такса от 31 лева. Транспортните компании са получили уверение от ръководството на Агенция "Митници" в областния град, че техният проблем ще бъде решен в едномесечен срок, съобщи Радио Пловдив. 

От митниците обещаха да започнат разговори с превозвачите, юристи и общината, на които да се намери решение за отваряне на проход за тировете, за да се заобиколи частният имот. 

Вече има направени стъпки към решаване на проблема, каза Йордан Арабаджиев, изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.

"Очакваме в рамките на следващия месец Агенция "Митници" да осигури свободен достъп на превозвачите до митница "Пловдив" и ако това се реши, няма да протестираме. Ако до един месец не се реши проблемът, ние на 20 юли сме заявили, че отново ще протестираме до решаването на проблема", допълни Арабаджиев. "Надявам се в най-скоро време да бъде изграден новият проект за входно-изходен режим в митниците и по  този начин да отпадне плащането на каквито и да е такси от страна на превозвачите. Лично мое мнение е, че са необходими около месец-два", коментира заместник-началник на Митница "Пловдив" Боян Тодоров .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама