Община Шумен купува 7 коли, вместо 10

11:35, 20 юни 16 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Шумен ще купи 7 нови автомобила, вносителите на Дачия и Тойота спечелиха обществената поръчка за доставката, става ясно от сайта на общината.

Вместо 10, ще бъдат купени 7 коли, защото никой от двамата кандидати не подал оферта за 3 от позициите за бусове за Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора с физически увреждания, Центъра за социална рехабилитация и интеграция и Центъра за настаняване от семеен тип.

Общинският медиен център и предприятието „Общински жилища и имоти“, дирекция „Образование и наука“ и отдел „Чистота“ ще получат по една Дачия Логан.

Нови Дачии Дъстър ще има за Дома за стари хора и за Домашния социален патронаж. Вносителят „Алианс Ауто Варна“ е предложил всеки от седаните на цена 12 242 лв. без ДДС, а за джиповете 16 815 лв. без ДДС.

По-скъпа кола ще получи само Областният информационен център /ОИЦ/. Дистрибуторът „Венци Шумен“ ще достави модел на Тойота срещу 24 018 лв. без ДДС. Причина за покупката на по-висок клас автомобил за ОИЦ е фактът, че средствата за нея са по европроект. Останалите коли ще се платят с пари от общинския бюджет.

Очаква се общината да обяви нова обществена поръчка за покупка на трите буса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама