От съображение за сигурност блокираха достъпа до шест станции на брюкселското метро

11:41, 20 юни 16 / Свят 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Белгийската полиция блокира входовете на шест станции на метрото заради съображения за сигурност, съобщи брюкселската компания за градски транспорт СТИБ на профила си в Туитър. Движението на пътниците на тези станции се ограничава до минимален брой входно-изходни точки. Мярката е предприета до второ нареждане.

"Не става въпрос за затваряне на спирки, а само за повишено внимание на входовете и изходите на някои станции на метрото. Полицияра поиска блокирането им като част от мерките за сигурност, обявени в събота от премиера Шарл Мишел след срещата на Съвета за национална сигуност", заяви за „Дерниер йор“ говорителят на СТИБ Ги Саблон.

От компанията за градски транспорт уточняват, че влаковете се движат по разписание.

Брюксел остава под повишена тревога, а мерките за сигурност са засилени, след като през последните два дни белгийската полиция извърши няколко ареста на предполагаеми терористи.

В рамките на антитерористична операция силите за сигурност претърсиха 40 жилища и 152 гаража, а 12 души бяха задържани.

Според данни на прокуратурата двама от арестуваните - Мустафа Бенхатал, роден през 1976 г., и Джавад Бенхатал, роден 1987 г., са съответно чичото и племенника на двама от извършителите на атентатите в Брюксел от 22 март – братята Бакрауи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама