Наградиха победителите във фотоконкурса "Пещерите и ние"

12:23, 20 юни 16 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приключи шестото издание на фотоконкурса „Пещерите и ние”, организиран от спелео клуб „Приста”, съобщават инициаторите. Участие в него са взели 34 фотографа и любители на пещерите. 

Шестчленно жури с председател фотографът Явор Мичев е разгледало всички фотографии и е избрало победителите в двете категории „Хора под земята” и „Красотата на пещерите”: това са румънката Елена Будуран и французинът Реми Фламан. Изложба с най-добрите снимки от фотоконкурса ще бъде открита на 21.06.2016 във Враца по време на 10-тия Балкански пещерен събор. Паралелно с нея ще бъде открита и ретроспективна изложба с фотоси от предишните конкурси.

Десетият юбилеен балкански пещерен събор ще се проведе във Врачанския балкан, в района на хижа Леденика между 21-ви и 26-ти юни и ще събере пещерняци от няколко континента. Организаторите от Българското пещерно дружество са подготвили интересна и разнообразна програма за участниците, която освен откриването на фотоизложбата включва и посещение на пещерите Леденика, Резньовете, Змейова дупка, картиране на пещери, посещение на природни и исторически забележителности в района, културни събития, презентации на участниците и много други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама