Австрия се обяви против санкциите срещу Русия

13:13, 20 юни 16 / Свят 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейският съюз трябва да се опита да определи допирни точки с Русия, заяви австрийският външен министър Себастиан Курц.

По думите му ЕС рябва постепенно да прекрати антируските санкции в отговор на предприетите от Москва стъпки в изпълнението на минските споразумения.

"Смятам, че постепенно трябва да стигнем до споразумение, при което за всяко прилагане на Минското споразумение, при всяка отделна стъпка, санкциите постепенно да бъдат отменяни", каза Курц в дискусионно предаване на австрийската телевизия ORF.

Трябва да бъде предприета съществена стъпка в помиряването с Русия, добави той, изразявайки надежда, че Русия ще направи подобен ход.

Според него европейски политици се съмняват, че санкциите могат да помогнат за подобряване на отношенията с Москва.

Европейският съюз ще продължи тази седмица икономическите санкции срещу Русия заради Украйна с още шест месеца, като ги обвързва с пълното прилагане на мирния план за Източна Украйна.

За затопляне на отшенията ЕС-Русия се обяви и руския президент Владимир Путин. В речта си по време на международния икономически форум в Санкт Петербург миналата седмица той призова за възстановяване на отношенията с Общността.

Припомняме, че преди месец долната камара на френския парламент прие резолюция за отмяна на санкциите срещу Русия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама