Взлом във ВиК - Бяла и задигнат генератор за 20 000 лв. в Батин през последните дни

13:17, 20 юни 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дизелов генератор е бил откраднат от базова станция за аварийно захранване в землището на с. Батин. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе днес.

Сигналът е подаден на 17 юни в 10.40 ч. от 49-годишен русенец. Установено е, че чрез използване на неустановено техническо средство е взломена входната врата на станцията, която е собственост на телекомуникационна компания. Оттам е проникнато вътре и е отнет един брой дизелов генератор. Станцията е неохраняема и не е оборудвана със СОТ.

Стойността на щетата е в размер на около 20 000 лв.

Вчера пък е получен сигнал, че за времето от 23.50ч. на 18 юни до 9 ч. на 19 юни е проникнато с взлом в сградата на ВиК - Бяла.

От извършения оглед на местопроизшествието е установено, че чрез използване на неустановено техническо средство, с режещ ръб, e срязна метална решетка на алуминиев прозорец, намиращ се на първия етаж на сградата. Проникнато е в помещение, в което в единят край има здраво захваната метална каса.

Касата е намерена в затворено, но незаключено положение, без следи от взлом по нея, като ключът й е намерен поставен в заключващият механизъм. Обектът се охранява от локална система за сигурност, на която обаче е установено, че е извършена манипулация и е била преодоляна.

Щетите към момента се установяват.

Вчера служители на телекомуникационна компания пък са констатирали кражба на 68 метра съобщителен кабел, положен в подземно трасе в Русе. По-късно липсващия кабел е намерен нарязан на 4 парчета в близост до една от шахтите на трасето в тревната площ.

Щетите са в процес на изясняване.

По трите случая са образувани досъдебни производства. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама