Слави Михайлов: Аз ще наема адвокати за роднините на удавилите се момчета

13:47, 20 юни 16 25 643 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов пое ангажимент лично да наеме адвокати на роднините на удавилите се трагично момчета в река Янтра. Според Михайлов, близките на децата трябва да съдят Общината и институциите за проявеното нехайство към сигурността и грижите за възпитаниците на Дома за деца лишени от родителски грижи „Пеньо и Мария Велкови“.

Слави Михайлов обясни, че случаят с удавените момчета го е накарал лично да посети Дома вчера, за да се запознае с условията там. Михайлов обясни, че когато пристигнал в социалната институция, много повече възпитатели са били на работа, а не само 3-ма, както твърдят от Общината. По думите на Михайлов, в Дома има достатъчно персонал, който да следи за безопасността на 30 деца и липсата на хора не е оправдание за нелепия инцидент. Според председателя на Сдружението на сираците, основния проблем в Дома е липсата на доверие между децата и персонала.

Михайлов бе категоричен, че в този случай трябва да се намеси и Общината, поне с финансова помощ за семействата на загиналите момчета, но това не се случва. Разходите за погребенията са поети изцяло от дарители, за да може децата да бъдат погребани в родните им села Водолей и Антоново.

Слави Михайлов открито нападна директорката на Дома - Ганка Григорова за безотговорното й отношение към децата в институцията и прикани тя незабавно да подаде оставка. Към оставка, Михайлов призова и експертите в Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново, които се занимават със случая на удавените деца и които не са заели нужната позиция по отношение на реда в Дома.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама