24-годишна задържана за кражби в Русе, 26-годишен задигнал и изоставил кола

14:04, 20 юни 16 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
24-годишна жена е задържана за 3 кражби в Русе през последния месец, съобщиха днес от Областната дирекция на МВР.

На 17 юни е регистрирано заявление по сигнал на служител на СОД, охраняваща голям магазин в центъра на града, за това че на същата дата около 11 часа е задържана 24-годишната жена, непосредствено след извършване на кражба на портмоне от дамска чанта на клиент от магазина.

По случая е регистрирана преписка. При последвалите оперативно-издирвателни мероприятия портмонето е намерено без липси. Установено е, че тази 24-годишна жена е извършител и на още две престъпления.

Първото е от 11 май, когато за времето от 18.45 часа до 18.52 на спирка в квартал "Дружба 3", през отворена входна врата е проникнато в помещение на търговски обект, откъдето е извършена кражба на сумата от 990 лева. Парите били в хартиена кутия от сладки, която била поставена на рафт намиращ се под касовия апарат. Обекта се охранява от частна охранителна фирма. По случая е образувана преписка. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е именно 24 годишната жена, която е криминално проявена, но неосъждана.

Третото престъпление е кражба на 40 лв. от портмоне от пазарска чанта на 76-годишна жена на 17 юни в количка в голям хранителен магазин. По случая е регистрирана преписка. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 24-годишната жена.

34-годишен мъж от Русе пък е установено, че е извършител на кражба от игрална зала в Русе.

На 26 май е прието съобщение от 42-годишен мъж, че на 23 май около 00.40ч. от игрална зала "Адмирал" в Русе, му е извършена кражба на мобилен телефон марка "Самсунг" на стойност около 350 лева.

По случая е образувана преписка. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 34-годишен - криминално проявен, но неосъждан.

Установен е и 26-годишен мъж задигнал и зарязал лек автомобил в края на миналата година. На 09.12.2015 г. около 12.30 часа в е подаден сигнал от 37-годишна жена от Николово, че от 17-18.00 часа на 07.12.2015г. в близост до дома й се намира изоставен лек автомобил марка "Рено". Колата била собственост на 46-годишна жена от Русе, но е била обявена за издирване.

По случая е образувано досъдебно производство. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 26-годишен мъж, с постоянен адрес в гр. Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама