В Пловдив се провеждат Дни на Венецуела

14:26, 20 юни 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дни на Венецуела в Пловдив ще се проведат на 22 и 23 юни, сряда и четвъртък. Програмата започва  на 22 юни 2016, сряда, от 15 часа с прожекция на на венецуелския филм „Реверон”. Това е една любовна история,  случила се между 1924 г. и 1954 г. на брега на Карибско море,  в която   можем да открием вселената на големия венецуелски художник Армандо Реверон , връзката му с Хуанита, неговата муза и неразделен спътник.

От 17.00 часа е  официално откриване на Седмица на културата на Венецуела с изложбата "Занаяти, музикални инструменти,традиционни облекла, маски и фотоси с пейзажи от Венецуела”. Слово ще произнесе посланика на Боливарска република Венецуела Н.Пр.  Ориета Капони, която ще присъства на представяне на мултимедийна презентация: "Венецуела-страна на мечти”. След това ще има кулинарна дегустация с венецуелски ром

На 23 юни, четвъртък от 11.00 часа ще бъде откриването на изложба с рисунки на наградени творби на ученици от СОУ „Симон Боливар”, гр.Пловдив. От 12.00 часа  е прожекцията на филма „Прах от вечността”. Прах от вечността  разказва  за  незабравимо то пътешествие в джунглата на Амазонка,  на   майка и нейната дъщеря.

От 14.30 часа е прожекцията на филма „Синьото ябълково дърво”

Закриването на дните на културата на Венецуела е предвидено за 17 часа.

Входът за всички прояви е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама