БНТ отрече за продължението на „Под прикритие“

14:42, 20 юни 16 25 879 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българската национална телевизия опроверга информацията, че се готви нов сериал, който да е продължение на „Под прикритие“. В края на миналата седмица сайтът „Площад Славейков“ публикува статия, в която обяви, че продуцентите на хитовия български сериал готвят нова поредица с един от най-запомнящите се образи от „Под прикритие“ - този на мафиота Петър Туджаров – Джаро, който се играе от актьора Михаил Билалов.

От БНТ обаче отричат да имат подобни намерения и подчертават, че материалът „засяга авторитета на обществената телевизия“.

Публикуваме позицията на БНТ без редакторска намеса:

Във връзка със статията „Джаро е жив – в новия сериал на БНТ”, публикувана на 17.06.2016 г. в сайта ploshtadslaveikov.com предоставяме нашето право на отговор, тъй като материалът съдържа невярна информация.

Твърдението, че БНТ започва продуцирането на нов сериал, базиран на историята и героите на сериала „Под прикритие”, не отговаря на истината. Обществената медия многократно е заявявала, че не възнамерява да продуцира продължение на криминалната поредица. Какъвто и да било нов формат или продължение на „Под прикритие” не може да бъде създаден, без съгласието на БНТ, тъй като обществената телевизия е носител на продуцентските и авторски права на този сериал.

„Под прикритие” е сериалът, който се разпространява в над 180 територии и представя пред световна аудитория българската телевизионна и киноиндустрия.

Длъжни сме да дадем този отговор, тъй като статията предоставя неверни твърдения. Ние следим  ploshtadslaveikov.com като онлайн медия, която дискутира сериозно проблемите в културата, изкуството и медиите – области, за които журналистическата етика и проверката на фактите са професионален стандарт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама