Наградиха учениците от Разград, участвали в конкурса „Бог е любов”

15:02, 20 юни 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 33 ученици от Основно училище „Васил Левски” в Разград, участвали със свои творби в XV-ия национален ученически конкурс "Бог е любов" получиха днес награди от ръководството на училището.  Награждаването се състоя в отдел „Изкуство” на Регионалната библиотека. Призовете бяха връчени от директора на учебното заведение Диана Първанова. Тя поздрави децата и техния преподавател Илиян Чолев. Първанова отправи специални благодарности и към семействата, които подкрепят и насърчават участието на децата си в различни състезания и олимпиади.

В различните раздели и възрастови групи седем от децата са класирани на първо място. От тях само четвъртокласникът Ивайло Стайков е с награда на национално ниво в раздел „приложно изкуство“ във възрастовата група 3-4 клас. Той бе единственият представител на Лудогорието сред наградените в националния конкурс. Ивайло не можа да присъства на днешната церемония, тъй като е на ученически лагер, затова наградата му бе връчена на неговата майка.

Освен наградите и грамотите, на днешния църковен празник Свети Дух, децата получиха и по един орехов лист. Преподавателят по религия Илиян Чолев обясни, че това е символ на огнените езици, слезли над апостолите Христови.

По време на церемонията бе представена и творбата на Ивайло Стайков. Тя изобразява макет на бежански лагер. Чолев обясни, че творбата символизира надеждата, вярата и любовта в бога и темата е оригинална. Според него изобретението на Ивайло показва това, че както е бил трънлив пътя на Христос по пътя за Голгота, така не е лек и пътя на бежанците, които не са  само мюсюлмани, но и християни. „Тези, които  идват в Европа с добри намерения, те бягат от войната, бягат от злото и чрез Бог те се добират до нашия континент”, каза още Чолев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама