Над 240 ученици се включиха в туристическия поход на гимназията по облекло в Русе

15:36, 20 юни 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вълнуващ туристически поход под надслов „120 успешни години Професионална гимназия „Недка Иван Лазарова” – Русе” организира модното училище на Русе на 18 юни 2016 г. Събитието се реализира в рамките на спечелен проект на училището по Програма „Русе – Европейски град на спорта 2016” с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух”, съобщиха от местната администрация.

Tуристическото пътешествие в живописната красота на Природен парк „Русенски Лом” е предоставило възмoжнocт на над 240 ученици, включително деца със специални образователни нужди и двигателни проблеми, дa се зaпoзнaят с уникални природни и исторически забележителности в peгиoнa - археологически резерват “Средновековен град Червен”, река Лом. В село Табачка учениците са отдали почит с цветя и са почистили „осиновения” от училището Руски паметник от ХІХ век в двора на църквата.

В рамките на проекта се проведени интересни спортни инициативи, включващи състезателни игри на открито между отбори, излъчени от класовете; построяване на биваци от подръчни средства – колиба, навес и др.; откриване на предмети с използване на карта и компас; палене на огън; игри с топки и федербал; състезание с хвърчила. На победителите от игрите са връчени награди, а на най-активния участник сред учениците - приз „Спортист на ПГО”.

Всеки клас по време на похода е бил с развято българско знаме - дело на възпитаници на гимназията с идеята да се съхраняват традициите на българската духовност и култура, както и да се популяризират символите на българската държавност. С платове с цветовете на родния трибагреник учениците изписаха цифрата 120 – символ на достолепната 120-годишнина от основаването на първото извънстолично професионално училище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама