Сформират нова временна комисия към Общинския съвет в Шумен

15:58, 20 юни 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Да бъде създадена нова временна комисия към Общинския съвет, която да разработва предложения за промени в Наредбата №1 за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Шумен. Това предлага председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев.

На днешния консултативен съвет той мотивира искането си с факта, че имало многобройни предложения от граждани, подадени както лично при него, така и при омбудсмана Иван Капралов, а също и директно до общинските съветници.

„За последните 2 години са се натрупали повече от 100 подобни предложения, затова ще трябва да се направи комисия,която да ги прегледа и систематизира”, каза проф. Беджев.

Новата структура ще е със 7 членове, по един от всяка политическа сила.

Общо 41 точки са включени в дневния ред на предстоящата юнска сесия на местния парламент.

Сред по-важните въпроси за решаване са прекратяване на „Общински пазари” ЕООД, приемане на Наредба за реда  условията а издаване на разрешение за извършване на разкопаване на тротоари, улични настилки и зелени площи в община Шумен. Общинският съвет ще трябва да даде и съгласие за промяна на мястото на площадката за бъдещата пречиствателна станция за питейни води.

Консултативният съвет реши три докладни записки, внесени от общинския съветник Добрин Чайлев от „Атака” даотпаднат от дневния ред на сесията, тъй като въпросите не са от компетентността на съветниците. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама