Прокуратурата не се дава, настоява да съди депутата от БСП Светла Бъчварова

16:51, 20 юни 16 / Политика 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски апелативен съд частен протест срещу решението на градския съд (СГС) да върне делото срещу депутата от БСП Светла Бъчварова, съобщиха от държавното обвинение.

Прокуратурата смята, че мотивите в решението на съдията по делото са необосновани и незаконосъобразни.

„В обвинителния акт е посочен предметът, цената и срока на инкриминирания договор, а на следваща страница е казано по ясен и недвусмислен начин, че съобразно назначените и изготвени комплексна агро-техническа и съдебно-икономическа експертиза, се установява, че по сключения договор има нанесена вреда в бюджета на Селскостопанската академия”, посочват от СГП.

Припомняме, че преди седмица СГС прекрати делото срещу Бъчварова заради фактически необосновано обвинение от прокурорите. Народният представител е обвинена за това, че на 13.08.2009 г. като Председател на Управителния съвет на Селскостопанската академия е сключила неизгодна сделка, от която е произлязла значителна вреда  за   академията  -  в размер на 1 326 671,36 лв, съобщават от прокуратурата. Случаят е определен от прокуратурата като особено тежък, за което Пиралкова може да получи от 1 до 10 години затвор.

В мотивите на съдията-докладчик по делото се казва, че липсва фактическа обосновка на част от елементите на обвинението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама