Българо-италианска компания инвестира 3 млн. евро в завод край Пловдив

17:01, 20 юни 16 25 1003 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българо-италианското дружество "Поли Болканс" откри край Пловдив фабрика за производство на широка гама от висококачествени ПВЦ гранулати за кабели, обувки, ботуши, градински маркучи, елкомпоненти, технически тръби и уплътнения за прозорци.

Областният управител Здравко Димитров, управителите на "Поли Болканс" Юрий Куков и Руджеро Тавани и кметът на село Оризари, където е разположено новото предприятие, Йордан Тотев прерязаха лентата.

"Бизнесът и администрацията трябва да са равнопоставени и да работят в синхрон, за да се случват нещата. Прекрасно е, когато има подобни инвеститори в региона, защото те откриват нови работни места, а това е един от начините младите хора да остават в България и тук да намират своята реализация", каза в приветствието си Димитров.

Заводът е построен на площ 20 дка, а инвестицията е 3 млн. евро. Фирмата вече има и един златен медал от Международния технически панаир в Пловдив за ПВЦ гранулат, неподдържащ горенето с ниски емисии на хлороводород, който намира приложение в производството на кабели.

В завода се произвеждат широка гама продукти, използвани за изработката на ВиК части, изолация на електрически кабели, имитация на кожа, табели, надуваеми изделия, както и в много други приложения, където заместват използването на гума. В предприятието има и оборудвана лаборатория за научноизследователска дейност, където се разработват нови изделия и се тестват нови инсталации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама