Шуменски ученици участваха в първото българско състезание с Лего роботи

17:08, 20 юни 16 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици от две шуменски училища се включиха в първото в България състезание с Лего роботи по формата на First Lego Lеаgue.

Състезанието се проведе през уикенда в София, а в него участваха 22 отбора от различни училища от България. Ученици от две училища в гр. Шумен - Професионална гимназия по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“ и СОУ „Сава Доброплодни“ се включиха в надпреварата.

Отборът на ПГМЕТТ „Христо Ботев“ бе в състав: Венко Димитров Весков, Ибрям Светославов Илиев, Данаил Георгиев Данчев, Иван Иванов Иванов, Иван Любомиров Димитров от 9 клас и Иван Пенчев Иванов от 10 клас с ментори инж. Недялка Йорданова и инж. Иван Николов.

За СОУ „Сава Доброплодни“ се състезаваха Иван-Александър Георгиев Стефанов, Петър Стоянов Петров, Георги Любенов Стойчев, Стоил Юлианов Костов, Борис Николов Савов от 5 клас, Алекс Бончев Илиев 6 клас и Апостол Йорданов Димов 7 клас с ментори Мадлена Михайлова и инж. Ангел Ангелов., които се завърнаха с грамоти, медали и много награди.

Отборите се състезаваха в 4 категории: „Робо дизайн“, „Отборна игра“, „Проектна задача” и „Робо игра“. Най-оспорвана бе четвъртата категория, в която всеки отбор се състезаваше със свой Лего робот, който трябваше да изпълнява определени мисии. В рамките на 2 минути роботът имаше за задача да събере разделно пластмасовите и хартиените отпадъци, да „изчисти боклука от морето“, да построи кула и др.

Освен това отборите трябваше да се представят себе си, робота и проекта си на останалите отбори, членове на журито и гости на състезанието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама