Младежи с увреждания от Център за настаняване от семеен тип в Русе в болницата със симптоми на натравяне

17:20, 20 юни 16 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима младежи от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания са били докарани от екипи на Спешна помощ в Спешното отделение на УМБАЛ-Русе днес преди обяд, съобщиха от лечебното заведение, като уточниха, че и петимата са били със симптоми на хранително натравяне – стомашно разстройство, повръщане и температура.

Те са настанени в отделение „Инфекциозни болести“ на болницата. През целия ден са извършвани консулти със специалисти и са направени микробиологични изследвания, за да установи причинителя за натравянето. Назначена е лекарствена терапия на петимата пациенти.

От тогава има постъпил още един младеж с подобни симптоми от същия Център. Уведомени са всички институции, които трябва да извършват проверка по случая - Отдел "Противоепидемичен контрол" към РЗИ-Русе и Агенцията по храните. От Община Русе също заявиха, че работят по изясняване на причините за случилото се.

Състоянието на младежите към момента е стабилно. Утре около обяд отново ще бъде направен разширен консулт със специалисти, за да се реши курса на терапията, която да бъде продължена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама