1900 полицаи охраняват Тулуза от руски футболни хулигани

17:48, 20 юни 16 / Свят 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Драконови мерки за сигурност е предприела полицията в югозападния френски град Тулуза, където днес в 22 ч. българско време започва мача Русия - Уелс в последния си мач от група В на Евро 2016.

1900 полицаи и жандармеристи ще се грижат за реда в града, който се готви за нашествието на голям брой руски хулигани.

По принцип с охраната бяха заети 1200 служители, но след инцидентите в Марсилия, префектът вдигна броя им с 50 процента.

Във връзка със засилването на мерките за сигурност в Тулуза беше разширена зоната за безопасност на стадиона, освен това е въведена забрана за продажба на алкохол.

По-рано бе съобщено, че двубоят между Русия и Уелс е включен в списъка на рисковите срещи от полицията в префектура Горна Гарона, тъй като се очакват сблъсъци между фенове, съобщи префектът на полицията Паскал Малиос.

Очакват се близо 10 хиляди руски фенове, като поне 150-200 от тях се считат за потенциално опасни, отбелязват френските сили на реда.

Двубоят е изключително важен за "сборная", като само победата ще им осигури място на осминафиналите, докато Гарет Бейл и компания от Уелс могат да продължат и с равенство.

В другия мач от групата Англия и Словакия. "Трите лъва" водят във временното класиране с 4 точки. Уелс и Словакия имат по 3, а Русия е на дъното с 1.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама