Ученици от Хуманитарната най-добри в „Надиграй ме в училище“

19:09, 20 юни 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учениците от Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ във Варна са големите победители в седмия сезон на „Надиграй ме в училище“. Танцовото риалити приключи с емоционално фолклорно шоу под звуците на българските народни хора и музика и за пореден път доказа, че интересът към народните танци е огромен - както сред учениците, така и сред зрителите.

Победителите, с ръководители Паулина Божилова и Павел Иванов, демонстрираха перфектни умения, синхрон и класа и заслужено спечелиха голямата награда в битка срещу останалите пет финалисти. Втори в класирането са децата от училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Пордим, а след тях останаха 144-то ОУ „Народни будители“ - София, „Св. Климент Охридски“ - Добрич, „Св. Св. Кирил и Методий“ - Видин и „Отец Паисий“ - Враца. Крайните резултати в шоуто са формирани на базата на зрителските есемеси и оценките на журито, в което бяха хореографът и дългогодишен солист на ансамбъл „Пирин“ Антоанета Асенова-Данова, Мариян Василев - дългогодишен преподавател по български танци в НУТИ и художествен ръководител на ансамбъл „Правец“, а също и актрисата от „Шоуто на Канала“ Ани Михайлова.

Учениците от Варна печелят голямата награда на „Надиграй ме в училище“, която е участие във фестивала World Stage Eurograde в Приморско и едноседмична почивка в хотел в крайморския град. Призът им беше връчен от директора на фестивала Димитър Тодоров, който беше член на журито специално за финала.

В продължение на 8 седмици деца от 12 хореографски паралелки в цялата страна демонстрираха в студиото на „Надиграй ме в училище“ уменията си в областта на народните танци и и знанията за народните носии от различни региони. Водени от хореографа Асен Павлов и с музикалния съпровод на група „Арта“ с ръководител Костадин Генчев, децата не само се състезаваха, но и показваха удоволствието от добре изиграните хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама