Стотици пловдивчани седнаха на Железния трон на Вестерос (снимки)

21:17, 20 юни 16 / Любопитно 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стотици пловдивчани и гости на града се снимаха на митичния трон от Game of Thrones на площада до Римския стадион стадион тази вечер. Сред най-големите ентусиасти бяха и група китайски туристи, които не спряха да щракат с фотоапарати и телефони.



Освен че се почувстваха поне за няколко секунди като владетели на Седемте кралства, най-запалените фенове на Джордж-Мартиновата сага изпитаха и удоволствието да гледат на голям екран 9-и епизод от шестия сезон на филма.



Легендарният трон гостува в Града под тепетата и през април 2014 година, когато бе позициониран на Античния театър и пред Община Пловдив. Според легендата той е направен от мечовете на враговете, които са се предали.



59 дни са били необходими, за да може от хилядите мечове да стане трон. Остриета и назъбени ръбове сочат във всяка посока и всяват страх у всеки, застанал пред него. Висок е над 2 метра, тежи над 100 килограма и винаги се придружава от строга охрана.



От дебюта си през 2011 година Game of Thrones се превърна в тотален световен феномен, както и в най-популярния телевизионен сериал на всички времена. Базиран е на фентъзи поредицата на Джордж Р.Р. Мартин "Песен за огън и лед", пълна с политически и сексуални интриги сред седем благороднически фамилии, които се борят за контрол върху митичната земя на Вестерос.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама