Ансамбълът ни кацна в София. Момичетата поискаха веднага да посетят Цвети в "Пирогов" (обновена)

23:36, 20 юни 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Това са едни изключително борбени момичета. Искам да благодаря на Илиана за подкрепата, която се опитваше във всеки един момент да вдъхва кураж и вяра на всяка поотделно. Това заяви треньорката на националния ни отбор по художествена гимнастика Ина Ананиева, предаде bTV след като ансамбълът ни кацна у нас след европейското в Израел.

Гимнастичките ни бяха посрещнати с националния химн, изпят от малки гимнастички, които им подариха цветя и ги поздравиха за успеха. "Златните ни момичета" завоюваха бронзови медали на финала на обръчи и бухалки, като посветиха успеха си на своята съотборничка Цвети Стоянова, която в момента се лекува в "Пирогов", след като падна от 6-ия етаж на блок в кв. "Надежда" като състоянието и все още остава усложнено. Момичетата бяха категорични пред журналистите, че никога не са оставяли Цвети и няма да го направят, защото са семейство.

"Веднага искаме да видим Цвети. Сега не може, но утре, още сутринта ще отидем при нея", заяви съотборничката на Цвети Ренета Камберова.

"За мен това беше едно много тежко състезание, треньорите и момичетата, преживяхме абсолютен шок. Най-важното нещо в момента е Цвети. Надявам се да се оправи и истината да излезе наяве. Отидохме на състезанието, защото Илиана Раева ни казаха, че само така можем да и помогнем, а ние сме готови да направим невъзможното, за да й помогнем", коментира ситуацията резервата Любомира Казанова, която замести пострадалата Цвети на европейското.

"Няма как при една такава случка да се чувстваме на върха на щастието, наистина беше много тежко за всички. Успяхме да се стегнем и да изиграем съчетанията. Колкото и трудно да ни беше, бяхме сигурни, че трябва да играем за Цвети, защото тя е част от нашия отбор. Всичко, което се изсипа върху нас и треньорите, беше много жестоко. Благодаря на всички, които ни подкрепяха до последно", заяви пък капитанът на отбора Михаела Маевска.

"Преди заминаването ни от Израел посетихме Стената на плача и Божи гроб. Всеки написа своята молба и я сложи на Стената на плача. Помолихме се и за нашето Цвете", написа по-рано във фейсбук председателят на гимнастиката ни Илиана Раева. Пред журналисти на летище "София" тя заяви, че няма да си подаде оставката.

"Една къща се гради трудно. Имаше много голяма опасност този отбор да бъде тотално сринат. Нямам обяснение как го направих и дали бих могла да го повторя. За мен беше важно да спася тези момичета и треньорът им.Те много израснаха. Сблъскаха се с живота такъв, какъвто е - не само светлина. Сега до мен има много по-уверени и мотивирани момичета. Всичко, което зависи от мен е да се опитаме да осъществиме нашата мечта и на милионите хора, които ни подкрепят", добави Раева и допълни, че Цвети Стоянова никога не е правила опит за самоубийство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама