Русия отпадна от Евро 2016, а Уелс и Англия отиват на 1/8-финал

00:30, 21 юни 16 / Свят 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Тулуза Уелс победи сензационно с 0:3 Русия и така дебютантът на европейски първенства изхвърли сборная от Европейското първество във Франция.В Сент Етиен Англия и Словакия направиха нулево равенство, като по този начин британците изгубиха първото място в групата. Така в група B на турнира Уелс завършва на първо място с шест точки, следвани от Англия с една по-малко. Трети остава Словакия, която според новите правила на УЕФА ще играе бараж, за да остане в турнира.

Голмайстори за Уелс станаха Арън Рамзи в 11-ата, Нийл Тейлър в 20-ата и суперзвездата от Реал Мадрид Гарет Бейл, който оформи класическата победа с гол в 67-та минута.

Отборът на Англия излезе с голяма част от резервите срещу Словакия, като на върхна на атаката започна Джейми Варди, а зад него Лалана и Стърдиж, в центъра пък титуляри започнаха Уилшър и Джърдън Хендерсън. Островитяните изпуснаха няколко много добри голови положения при постоянните си набези към словашката врата, но дори влезлите като смяна Уейн Рууни и Деле Али не успяха да помогнат за победата. 

В групата Русия остана с една точка, след равенството от първия си мач срещу Англия и напуска безславно европейското първенство във Франция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама