Денят на йога отбелязват в Свиленград

07:14, 21 юни 16 / Любопитно 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Свиленград е един от деветте български града, сред които ще се чества днешния Международният ден на йога. Днес освен в Свиленград, ще бъде отбелязан още в София, Пловдив, Велико Търново, Русе, Силистра. Така Свиленград става част от мащабното отбелязване на този празник по цeлия свят, съобщават от кметството.

От 18.30 ч. в Спортна зала – Свиленград ще се проведе голяма празнична йога практика, отворена за всички желаещи. Организацията е на Община Свиленград и се осъществява съвместно с посолството на Република Индия в България и двете местни йога школи.

В рамките на 2 часа всеки може да се включи в изпълнението на дихателни упражнения и асани, хармонизиращи духа и тялото. Практиката ще се води от Ивалина Кръстева-Недева – старши експерт „Хуманитарни дейности” към ОбА-Свиленград и инструктор по йога към фондация „Изкуството да живееш” и Иванка Миткова – инструктор по йога към „Българската федерация по йога”.

Свиленград за втора поредна година се включва в световното честване на йога празника. Също така две поредни години 2014 и 2015 г. градът бе домакин на Държавното първенство по йога.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама