4 русенски приза от 11-ия републикански фестивал на краткия филм

07:55, 21 юни 16 / Култура 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единадесетият републикански фестивал на краткия филм се проведе в Попово през изминалите дни. Участие в него са взели 40 филма от цялата страна, научи Topnovini.bg.

Жури под председателството на проф.д-р Венелин Граматски, преподавател в НАТФИЗ – София, и с участието на Мартина Чачевска – режисьор в телевизия СКАТ и доц. Андроника Мартонова от Института по култура и изкуство при БАН определиха наградите.

Наградата за програма от четири заглавия получи киноклуба при „Възродено читалище „ИСКРА” – Казанлък. Товае едно триумфално завръщане на този клуб в алтернативното кино след двадесет годишно отсъствие.

„Русе филм“ защити своя авторитет с една първа награда за филм – „Усукано по Килифарски” на Владимир Илиев, наградата за най-кратък филм – „Контакт 7” и ”Контакт 12” – две анимации на Валентин Алахверджиев и наградата за сценарий на филма „Шуменски кютек” на Владимир Илиев.

Домакините от Попово бяха отличени за операторска работа и за монтаж. Сред призьорите се наредиха клубовете от Шумен, Хасково, Димитровград, София и Дряново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама