Затворник преметна възрастна жена с 1400 лв по схемата "Пари за операция"

07:56, 21 юни 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж от Горна Оряховица ще бъде изправен пред съда за измама в размер на 1 400 лева, осъществена по схемата "Пари за операция на роднина". Това информираха от прокуратурата в Троян.

На 19 декември миналата година, Христо Г. се обадил на домашния телефон на жертвата, която е с постоянен адрес в с. Калеица, Троян. Пред жената той заявил, че дъщеря й е ударена от ток и са нужни 6 000 евро за спешна операция. Парите били необходими на момента, иначе нямало да оперират пострадалата.

Жената обяснила, че не разполага с толкова пари и заявила, че има едва 1 400 лв. Тогава Христо й наредил да вземе парите и да ги преброи по телефона, като му диктува серийния номер на всяка една от банкнотите. В продължилия два часа разговор, измамникът измъкнал цялата му необходима информация, включително и адреса.

Около 21:00 й наредил да излезе пред къщата и да предаде парите. Само след няколко минути при нея дошъл мъж, на който предала сумата. Още няколко минути по-късно, телефонът отново звъннал и същият мъжки глас казал "полиция". Тогава жената разбрала, че е измамена.

От прокуратурата уточняват, че Христо Г. е осъждан многократно. В момента изтърпява ефективна присъда в Ловешкия затвор за друго престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама