Васил Драганов и компания в щура комедия в Пловдив

08:23, 21 юни 16 / Култура 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Театрално-музикалният център в Кърджали гостува днес в Пловдив в Дом на културата "Борис Христов" с  пиесата  "Не всеки мошеник е крадец" от Дарио Фо. Режисьор на пиесата е Андрей Калудов, в нея участват актьорите Васил Драганов ("Столичани в повече" и "Комиците"), Адриана Кънчева, Радослав Арнаудов, Елица Данаилова, Месуре Тахир, Валентин Кашъмов и Якуб Якуб.

Не случайно пиесата "Не всеки крадец е мошеник“ шества по световните сцени и стотиците постановки са доставили наслада на милиони зрители. "Нощ, небето раздирано от светкавици, вали проливен дъжд. В богаташка къща се промъква Крадеца. И всичко щеше да завърши бързо и просто, ако в този момент собственикът на къщата не беше решил да изневери и да преживее среднощно приключение с красива и своенравна жена", разказва фабулата на пиесата режисьорът.

 От тук нататък се завързва сложна и смешна история, в която изневерите се редуват, недоразуменията поставят героите в изумителни смешни ситуации. Лъжата, лицемерието, предадената съпружеска вярност се трупат едно след друго, за да завършат картината на едно общество, в което най-почтеният човек се оказва професионалният крадец. От пиесата блика хумор и ирония, изненадващи ситуации и мъдри прозрения.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама