Посещение в Ботаническа градина за младите цветари от Защитеното жилище в Крушари

08:25, 21 юни 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Посещение в Университетската ботаническа градина – екопарк Варна организират днес Община Крушари и фондация Лумо за младежите и девойките, които бяха изведени от дома в Крушари и сега живеят в Защитено жилище в селото.

В новата социална услуга животът им е много различен. През деня се обучават от специалисти от Помощното училище в Добрич и посещават Център за социална рехабилитация и интеграция. През настоящата година повечето от тях  завършиха помощното училище, в което изучаваха и цветарство. Ето защо, като награда, те ще  посетят Университетска ботаническа градина, заедно с деца от семейства от Крушари и Добрич. Ще има много игри, разходки, забавления, пикник и беседа за опазваните в парка растителни видове от българската и чуждоземната флора. „Ще има възможност да се закупят разсади за различни растения, които девойките и младежите могат да отглеждат в градината на новия си дом“ ни уверява Снежана Ванкова, ръководител екип Добрич към Лумос.

Събитието е част от усилията на фондацията и общините Крушари и Добрич да предоставят нов тип грижа за децата и младежите с увреждания, като организират редовно дейности извън сградите, където децата живеят, за да могат да се социализират с техните връстници и да се почувстват членове на нашата общност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама