Френски шансони и оперни арии ще звучат за Деня на музиката

09:48, 21 юни 16 / Култура 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима солисти  на Държавната опера във Варна ще изпълняват днес френски шансони и любими арии. Програмата, която започва в 13 ч. в Ротондата на основната сцена, е посветена на Международния ден на музиката, който отбелязваме днес.

Тенорът Арсений Арсов ще представи своята любима Едит Пиаф с класическите френски шансони „Животът в розово” и „За нищо не съжалявам”. Сопраното Даниела Димова ще изпълни „Аве, Мария” от Шуберт, а в дует с мецосопраното Бойка Василева - и „Баркарола” от „Хофманови разкази” на Офенбах. Бойка Василева е избрала още „Хабанера” от „Кармен” на Бизе, след нея мецосопраното Вяра Железова ще се включи в страстната музика на Бизе с „Циганска песен”. На пианото ще им акомпанира Жанета Бенун.

Празникът на музиката се чества всяка година на 21 юни. Създаден е във Франция през 1982 г. Днес се е превърнал в международна проява и се провежда в над 700 града в цял свят.

В унисон с първоначалната му идея – красивата музика да звучи навсякъде и да се споделя от всички, празника отбелязва и Франкофонският център във Варна. Той кани както професионални музиканти, така и любители, да се изявят във всички стилове на сцена „Раковина“ и на централния вход на Морската градина между 16 и 23 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама