Прочути музиканти с майсторски класове в "Дни на музиката в Балабановата къща"

09:53, 21 юни 16 / Култура 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ежегодните "Музикартисимо майсторски класове", които са част от програмата на VII Международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" започват от днес до 28 юни в Национално училище за музикално и танцово изкуство (НУМТИ) "Добрин Петков", съобщиха организаторите.



Класовете ще бъдат водени от именитите изпълнители и педагози проф.Филип Купер (Франция) - първи кларинетист на оркестъра на Парижката национална опера),  проф. Стойка Миланова (цигулка) – лауреат на конкурсите "Кралица Елизабет", "Карл Флеш" и дългогодишен професор в НМА "Проф. Панчо Владигеров", Вангел Тангъров (България - САЩ) – първи кларинетист на Остин лирик опера в Тексас, САЩ и ръководител на кларинетното студио в Texas State University, проф. Ейда Джоунс - първи флейтист на Остин лирик опера в Тексас, САЩ и ръководител на катедра дървени духови инструменти в Texas State University, проф. Петко Радев – дългогодишен соло – кларинетист на оркестъра на Миланската скала, на Софийска филхармония и професор в  НМА "Проф. Панчо Владигеров", проф. Лидия Ошавкова дългогодишен соло – флейтист  на Софийска филхармония и професор в  НМА "Проф. Панчо Владигеров" и ще завършат със заключителен концерт на активните участници.



Кулминацията на майсторските класове са двата концерта на 23 и 25 юни от 18.30 часа в Балабановата къща. В тях публиката ще има удоволствието да се наслади на майсторството на самите музиканти-педагози.

С "Музикартисимо майсторски класове" МФ "Дни на музиката в Балабановата къща" осигурява възможност за младите инструменталисти да усъвършенстват своите знания и умения при едни от най-добрите инструменталисти и педагози.

Тази година на "Музикартисимо майсторски класове " ще гостува световноизвестната компания за поддръжка и изработка на музикални инструменти Lohff & Pfeiffer с изложба и демонстрации. Компанията поддържа музикалните инструменти на почти всички скандинавски и немски оркестри. Инструменталисти от оркестрите в Кливланд, Метрополитан опера, Римската опера и много други работят в тясно сътрудничество с Lohff & Pfeiffer.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама