Затягат дисциплината в детските градини на Плевен

10:07, 21 юни 16 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специални мерки за спазването на реда в детските градини ще бъдат предприети от страна на община Плевен. Това стана ясно на пресконференция с участието на кмета Георг Спартански и началникът на отдел "Образование" Йонита Иванова.

От днес, 21 юни, по забавачниците тръгват проверки. Обект на интерес от страна на общинските служители ще бъдат броят на децата в групите (дали се спазва норматива от 26 в една група) и летния режим на работа.

Кметът Георг Спартански заяви, че в администрацията са постъпили доста сигнали от родители, че през почивните месеци някои от детските заведения няма да работят. Той уточни, че до директорите са изпратени писма, уведомяващи ги, че съгласно уредбата са длъжни да осигурят място за всяко хлапе.

Спартански бе категоричен, че практиката от родителите да се изискват служебни бележки за ползване или неползване на летен отпуск, е лишена от всякакво юридическо основание. Според него общината никога не е поставяла подобни изисквания и всяко подобно твърдение е най-малкото невярно.

Георг Спартански каза още, че ще се следи строго дали не се надвишава допустимият брой деца в една група, защото в плевенските детски градини има повече от достатъчно места. Реално, проблемът се дължи на факта, че много родители искат децата им непременно да са в забавачниците в централната част.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама