5-годишният Митко от Каварна стана хит с Москвича си

10:29, 21 юни 16 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четвърти „Трабант фест“ се проведе в Тетевен и събра над 40 автомобилни артефакта от ГДР, съобщава "Труд". Веднага след официалното откриване се проведе конкурс за автентичност, а след него парад от соцвозилата премина по улиците на града. По обед собствениците на трабанти се включиха в състезание по майсторско управление, а най-добрите получиха награди.

Макар да е събор на трабантите, всички искаха да се снимат с един „Москвич“. Той е мини, а шофьорът му е 5-годишният Митко от Каварна. Докато момчето умело шофира на паркинга, на който са подредени трабантите, с колата с цветовете на българското знаме, бащата Тодор Тодоров разказва как е изработил уникалното возило, за да запали сина си по ретро автомобилите.

„Детето има много атрактивен и спортен дух. Миналата година се включи в събора в Тетевен с пластмасов джип, но той не издържа и затова му изработихме този москвич”, хвали се баща му. 

Митко разказва, че много обича колите, ходи от малък по събори и състезания с баща си. Казва, че му доставя голямо удоволствие да шофира и не го е страх. Тодор Тодоров има частен бизнес, не пропуска ретро паради, състезания и дефилета. Казва, че цялото му семейство са фенове на ретро автомобилите. В колекцията си има три москвича, две аудита и два трабанта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама