Борисов се похвали с два километра нов път в Димово (снимки)

10:53, 21 юни 16 25 874 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов и строителният министър Лиляна Павлова откриха ремонтирания път през гр. Димово. И двамата се похвалиха във Фейсбук с новата придобивка.

"Истината е, че там, където има пътища, има бизнес, има и живот, обяви Борисов при откриването на отсечката. Обеща това, което се събере от контрабанда да бъде инвестирано в Северозападна България. „Има ли път, ще дойдат инвеститорите. Направим ли детските градини и училищата, ще останат и младите хора”, каза още той.

„30-40 години мостовете в страната не са пипани, огромни пари отиват за там. Строим  „Марица”, „Струма”, „Хемус” и това са огромни средства”. Обобщи, че ако всяко предишно правителство беше построило по един път, докато е управлявало, сега в бюджета щеше да има средства за по-високи заплати и по-високи пенсии. 

“С над 25 млн. лв. от държавния бюджет се ремонтират пътища в област Видин. До края на юни трябва да приключи ремонтът на два участъка от главния път Е-79. А до момента успяхме да завършим рехабилитацията на двукилометровата отсечка в град Димово”, пише Борисов в социалната мрежа.

С 21 млн. лв. от държавния бюджет се ремонтират 57,4 км от трасето между Видин и Медовница, което преминава през Димово и селата Бела и Скомля и което не е ремонтирано от 2006 г. В момента се работи в участъка между Димово и Ружинци.

“С допълнителни 4,2 млн. лв. ще бъде финансиран и ремонтът на 10,5 км от третокласния път от Граница ОПУ – Монтана – Тополовец, който не е ремонтиран от 2000 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ работи по подготовката за изграждане на обходен път на Димово, с който ще започне изграждането на бъдещата магистрала от Видин в посока София”, казва още премиерът.

Павлова пък допълва в своя профил, че са ремонтирали пътя, както обещаха, за 35 дни.

Борисов не пропусна да коментира и други теми: "Винаги съм бил против да се противопоставят съсловия, защото всички в своята сфера са изключително важни за обществото. От събраните допълнително средства от контрабанда в края на миналата година дадохме 20 млн. лв. допълнително за учителите". Ден по-рано стана ясно, че без знанието на Борисов и финансовия министър Меглена Кунева се ангажира да работи за вдигане на заплатите на учителите с 10 на сто още от следващата година. 

Той допълни, че за да се говори по тази тема трябва да дойде краят на годината и да се видят всички баланси. „Винаги с министъра на финансите сме искали да се дава повече за образование, здравеопазване“, допълни министър-председателят. По думите му, анонсираното от министъра на образованието увеличение на учителските заплати може да бъде прието като добро пожелание. „Приемам, че казаното от г-жа Кунева пред толкова хора е искала да покаже, че има грижа за тях. И то действително има“, заяви премиерът като посочи отпуснатите допълнително осигурени средства през миналата година в отделни сектори.

Министър-председателят увери, че ще бъдат положени всички усилия и ще се търсят варианти, но сега не е моментът да се коментира. „Ако всеки министър излезе и каже: „Аз искам за отбрана“, другият да каже – за полицаите или пожарникарите, третият – за учителите, четвъртият – за здравеопазване, цялата система ще се разбърка. Кой не иска да даде повече за учителите? Аз искам двойно да им дам. Искам и на докторите, и на полиците да дам“, каза още премиерът Борисов.

Той посочи, че ще се търсят варианти, възможности за съкращаване на разходи, но подчерта също, че заради новите оперативни програми се налага да има буфери в бюджета за авансови плащания на жизнено важни за регионите проекти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама