Любомира Казанова: Получавах съобщения, че съм провалила живота на Цвети

11:08, 21 юни 16 / Спорт 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Получавах съобщения, че съм провалила живота на Цвети, кълняха ме да я сънувам всяка вечер, казваха, че госпожа Раева е любовница на баща ми. Това каза в ефира на БТВ резервата на ансамбъла по художествена гимнастика Любомира Казанова. Тя замести Цвети Стоянова в европейското по гимнастика в Израел, след като „златното момиче“ направи опит за самоубийство и все още е в тежко състояние.

Казанова разказа, че не познава хората, които са ѝ писали тези съобщения. Получавала ги е във Фейсбук.18 годишната гимнастичка тренира с грациите ни от 3 години, но за първи път успява да влезе в титулярния състав. Ансамбълът спечели бронзов медал на форума за съчетанието си в обръчи и бухалки.

„Беше ми много трудно. Дадох си сметка, че ще тръгнат обвинения, че заради мен Цвети е в това състояние. За това си казах, че трябва да бъда силна”, обясни Любомира.

Тя разказа, че е научила, че ще бъде част от ансамбъла за Европейското първенство в неделя - два дена преди грациите да заминат за Израел. Причината е, че в този ден Цветелина Стоянова е изпратила съобщения на психоложката на отбора - Татяна Янчева и съотборничката ѝ Християна Тодорова, с което заявява, че не иска да пътува за Израел.

В студиото на БТВ бяха и бащата на Любомира Милко Казанов, който е двукратен олимпийски медалист по кану-каяк, и президента на Българската федерация по художествена гимнастика – Илиана Раева.

Казанов разказа, че всяка вечер се е чувал с дъщеря си и я е съветвал да не обръща внимание на злобните съобщения."Вдъхвахме ѝ сила и кураж. Казвахме ѝ да бъде уверена и спокойна и да не чете това, което се пише", обясни бащата.

Илиана Раева пък отговори на нападките на кръстника на Цветелина Стоянова - Ангел Ангелов, който заяви, че Казанова е изместила Цвети, защото баща ѝ е на ръководна позиция.

"Ангеле, как се гледаш в огледалото, след като изсипа върху семейството на Любомира, върху този човек, който е шампион и медалист, върху това дете и върху цялата трагедия на Цвети? Как ще гледа семейството на Цвети?", запита Раева.

"След като е с връзки и аз съм протеже на Илиана и плащам как може тя три години да е резерва и защо до сега не съм го направил това нещо? Много е лошо на гърба на някаква трагедия да се прави сензация", допълни бащата на Любомира.

Тя разказа, че се е готвила за тестовете за националния отбор за следващия олимпийски цикъл.

"Мечтите ми винаги са били да успея да се реализирам в този спорт, но никога не съм искала да изместя тези момичета, защото знам, че техният път е това и те трябва да си го завършат заедно. При така стеклите се обстоятелства, слушам треньора и изпълнявам", допълни младата надежда на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама