Наши студенти представят електромобил в Лондон

12:29, 21 юни 16 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Български студенти от Русенския университет, който ще представи прототип на автомобил с електрическо задвижване. Нашият отбор участва за трети път в състезанието за млади инженерни умове от цял свят.

Ентусиазмът за участие се разпалва от преподаватели и колеги. Така се ражда първият автомобил, който през 2014 година, минава по пистата на Ротердам в състезанието "Шел екомаратон". Сега имат пълната подкрепа на университета и на бизнеса.

Машината може да развие максимално 36 километра в час. Автомобилът ще бъде пилотиран от две момичета, които ще се сменят за различните стартове, пише БНР.

Последните месеци екипът работи по подобряване на техническите параметри на автомобила. В дебюта си през 2014 година, русенските студенти успяха да изминат 168 километра с един киловатчас, което му отреди 23-то място в крайното класиране. През миналата година автомобилът успя да измине 213 километра със същата енергия.

Амбицията на отбора за тази година е да се нареди сред топ 10 в своята категория. Русенските студенти ще се борят и за приза "Дизайн на превозно средство“. Наградата признава най-оригиналния автомобил.

Ректорът на Русенския университет, професор Велизара Пенчева е сред най-големите фенове на отбора: Горда съм с предизвикателството, което приеха студентите, както и желанието им, да се включат в това състезание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама