Към 14 проекта за над 11 млн. лв. се осъществяват в Бургаско

13:01, 21 юни 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към момента на територията на Бургаска област се изпълняват около 14 проекта на обща стойност над 11 млн. лв., в това число безвъзмездна финансова помощ от над 7,11 млн. лв. Това обяви днес в Бургас министърът на икономиката Божидар Лукарски по време на информационен ден за две отворени за кандидатстване процедури: „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ и „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020.

Вече има приключили два проекта по програма „Иновации и конкурентоспособност“.

„Още 7 проектни предложения с място на изпълнение Бургаска област са в процес на подписване на договори от осигурения т. нар. допълнителен ресурс в размер на 141 млн. лв. На бенефициентите е изпратена покана за сключване на договори. Като общата стойност на тези седем проекта е близо 4,28 млн. лв., от които малко над 2,89 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ“, каза още министър Лукарски.

Той посочи, че в момента тече оценка и предстои класиране на кандидатите по още две от процедурите по оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност” - „Подкрепа за внедряване иновации в предприятията” и „Подкрепа за изработване на иновации в стартиращи предприятия”. Общият бюджет е от над 117 млн. лв.

„В сравнение със старата програма „Конкурентоспособност” на територията на област Бургас са реализирани успешно 71 проекта по 33 процедури на обща стойност над 55 млн. лв., от които над 30 млн. лв. са безвъзмездната финансова помощ“, коментира още Лукарски и добави, че в региона има още 77 проекта, които подлежат на оценка по процедурите за внедряване на иновации в предприятията и за изработване на иновации в стартиращи предприятия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама