Домашен арест за мъжа, обвинен в отвличане на 18-годишно момиче

13:25, 21 юни 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Юлиян Мирчев, който е разследван за отвличане на 18-годишно момиче, извършено преди дни във Варна, ще търпи втората по тежест мярка за неотклонение - „домашен арест“. Варненският апелативен съд намери за частично основателен протеста на Окръжната прокуратура и отмени решението на Варненския окръжен съд от миналата седмица, с коетоМирчев беше освободен.

Втората съдебна инстанция реши, че са събрани достатъчно доказателства - показанията на пострадалото момиче, както и свидетелски показания на други две жени, които разказват за идентично поведение на обвиняемия спрямо тях (предложение за работа, пътуване с автомобил и „отклонение“ в гора, последвано от покана за сексуален контакт). Според съда той наистина е виновен за онвличането, което според закона е тежко, умишлено престъпление.

18-годишното момиче се е съгласило да пътува в автомобила на мъжа, след като той я е излъгал, че ще й осигури работа, която уж предлагал негов приятел. По пътя за среща с бъдещия си работодател, без съгласието й, то било отведено в гориста местност край село Каменар. Именно там получила и „неприличното предложение“.

Съдът реши още, че 52-годишният мъж може да извърши друго престъпление. Но тъй като няма опасност да се укрие, той ще бъде под домашен арест.

Решението на Апелативния съд не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама