Международен уличен фестивал завладява София

14:08, 21 юни 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международният уличен фестивал Fête de la Musique завладява столицата тази вечер. Фестивалът се организира едновременно в над 500 града по света, а тази година се пренася и в София. Три сцени, на които ще свирят различни групи ще радват столичани и гостите на града от 17:00 до 22:00 часа. Входът е свободен.

В Градската градина



Главната сцена на фестивала ще бъда бъде поставена на мястото на бившия мавзолей в Градската градина. Там ще можете да слушате изпълненията на певците и артистите от The Bedlam Club, Electric Dragon, Tamara Voices, Nemo и Abysmatic. Всеки ще разполага с 45 минути.

В градинката „Кристал“



Другата сцена ще е в гранката „Кристал“. Там ще звучи акустична музика от групите Scotopia, Arte Libera, Uncle Fly feat. Gabsy, Imagine и Еverest.

В градината зад Руската църква



Третата сцена е позиционирана в градината зад Руската църква, където меломаните ще могат да се забавляват в ритъма на суинга, попа, джаза и хип хопа.

Историята на фестивала

Fête de la Musique се провежда за първи път през 1982-а в Париж, иницииран от тогавашния министър на културата на Франция. Днес, 34 години по-късно, уличният фестивал се случва в над 120 държави и 540 града на 5 континента. Самата дата е избрана, тъй като съвпада с първия ден на лятото в Северното полукълбо на Земята.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама