Две отличия получи Пловдив от Министерството на икономиката

14:27, 21 юни 16 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерство на икономиката отличи победителите в националния конкурс "Европейските награди за насърчаване на предприемачеството 2016", като проект на Община Пловдив зае второ място, а с грамота бе отличена инициативата" Най-добър млад предприемач на град Пловдив", съобщиха от министерството.

Общината е участвала съвместно със сдружение "Клъстер Тракия Икономическа Зона", в категория "Бизнес среда".

Наградите са учредени от Европейската комисия (ЕК) през 2005 г., а инициативата има за цел да активизира ролята на публичния сектор на местно, регионално и национално ниво в насърчаване на предприемаческия дух и развитието на малкия бизнес.



Големият победител в конкурса е Министерство на младежта и спорта с проекта "Национална програма за младежта", който се отличава с инициативността си в подкрепа на младите хора, със запознаване на възможностите да развиват своите идеи чрез иновативни подходи и начин на мислене, насърчаване на предприемаческия им дух, с цел да допринесат за развитие на икономиката в своя региона на предприемачеството.

С грамота бе отличен и другият проект на Министерство на икономиката. Освен "Най-добър млад предприемач на град Пловдив", в категория "Предприемачески дух", награден бе и "Стратегия за местно развитие на територията на община Ардино", в категория "Отговорно и интегрирано предприемачество".



Отличените проекти ще имат възможността да представят България във финалния, европейски етап, където ще влязат в конкуренция с представители от 32 държави. В заключение, началникът на политическият кабинет на министъра на икономиката Филип Кирев подчерта огромното значение на конкурса и изтъкна, че всички участници в надпреварата, са имали качествата да се наредят сред финалистите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама