ВСС: Няма проверка, няма проблем за съда в Благоевград

14:27, 21 юни 16 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 6 гласа "за" и 7 "против", Съдийската колегия на ВСС реши на днешното си заседание да не сформира временна комисия за проверка на районния и окръжния съд в Благоевград.

Предложението бе внесено от кадровиците Соня Найденова и Калин Калпакчиев и след близо 2 часа обсъждане и спорове Съветът отказа да направи проверка по твърденията за нередности в двете съдилища.   В края на дебата председателят на колегията и на Върховния касационен съд Лозан Панов изрази позиция, че добре би било да се формира такава комисия и той ще гласува да има такава, защото не трябва членовете на ВСС да се държат като - "Няма проверка, няма проблем".

Висшите магистрати, внесли предложението за назначаване на проверка, искаха разследване на сигнал за нарушена обществена поръчка, свързана с фирма, поставила дограма на няколко кабинета в Съдебната палата в Благоевград.

Упреците са срещу председателя на Окръжния съд Катя Бельова, която според сигналите, не е проконтролирала действията на административния ръководител на Районния съд относно избора на фирмата. Твърди се, че тя е собственост на роднина на магистрат от същия съд.

Има и сигнали срещу избраната за втори мандат Бельова относно начина на разпределяне на дела по случаен принцип, за което вече информирахме.

Очаквайте подробности!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама