Министърът на икономиката дава рамо на Бургас да превърне летището в Равнец в индустриален парк

14:42, 21 юни 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на икономиката Божидар Лукарски не само подкрепя идеята, но и е един от инициаторите държавата да предостави терена на бившето военно летище в Равнец на Бургас. Това заяви самият той пред журналисти в морския град. 

„Това е една инициатива, която започна областният управител Вълчо Чолаков съвместно с кмета Димитър Николов и аз съм запознат с тази идея от една година. Оттогава работим по въпроса с базата в Равнец, която да бъде превърната в съвременен индустриален парк, защото логистично е разположена много добре, инфраструктурата от старото военно летище е на доста добро ниво, включително и за модерни съвременни паркове. Аз абсолютно заставам зад идеята и съм един от инициаторите това да се случи“, каза Лукарски.

Той смята, че в най-скоро време ще има „зелена светлина“ за това от военното министерство. Говорено е с министър Николай Ненчев, който е обещал летището да се предостави на Община Бургас и добрата идея да се превърне в реалност.

Лукарски е категоричен, че няма вариант Равнец да се използва като карго летище. Идеята е то да стане само индустриален парк, в който да бъдат привличани инвеститори, които да разполагат своите логистични бази, производствени мощности. Според него това няма да бъде дублиране на индустриалната зона в Бургас, а ще бъде още едно разширяване на възможностите за инвестиции у нас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама