Български юрист презентира ноу-хау за 60 милиарда долара в Плевен

14:49, 21 юни 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Юрист - икономистът професор Божидар Попов презентира и сподели частично своите ноу-хау идеи за икономическо оцеляване на България и привличане на чужди инвестиции в размер на 60 милиарда долара. Това той направи в пресклуба на БТА - Плевен днес.

По неговото мнение, държавата се задъхва финансово и е в кризисна ситуация заради неуредици в десет сфери на обществено - икономическия живот. Сред тях са демографската криза, икономическата катастрофа, влошеното състояние на екологията, слабата ни армия, бежанците и др.

Пред журналисти проф. Попов заяви, че има готова антикризисна програма за стимулиране на иновациите у нас, която има реален шанс да донесе свежи приходи за държавата в размер на повече от 60 милиарда долара, и то само в рамките на няколко месеца.

Той категорично отказа да коментира подробности по своето ноу-хау, като се мотивира с угрозата от интелектуална кражба.

В доказателство на думите си ученият приложи подписка в подкрепа на проекта. Към момента в нея са се подписали повече от 550 представители на политиката, академичните общности, държавната и местни власти. Отличават се имената на министър - председателя Бойко Борисов, министър Лиляна Павлова, Ахмед Доган и други популярни личности.

Професор Попов разкри единствено стъпките, по които ще върви до реализиране на своя проект "Новаторство в областта на организацията на труда и управлението на националното стопанство": разясняване на проекта и събиране на подписи, организиране на прескофренеции по темата, осигуряване на подкрепа от Министерски съвет и сформиране на Изпълнителен комитет. Предвижда се и среща с Бил Гейтс, който преди известно време се обяви в подкрепа на иновациите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама