Каварна ще бъде домакин на дни на руската култура

15:07, 21 юни 16 / Култура 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 24 и 25 юни 2016 г. в Каварна ще се проведат поредица от събития, представящи съвременната руска култура.

В първият ден от 17:30 часа  в Художествената галерия „Христо Градечлиев“ ще бъде открита изложба на седем руски художници.

През двата дни  на сцената пред Читалище „Съгласие-1890“ ще се представят руските ансамбли „Вечерка“, „Кирилица“ и „Фантазия“. Те ще изпълнят фолклорни песни и танци.

Дните на руската култура са част от програмата на Деветата национална среща на побратимените градове от България и Русия, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Тя ще се проведе на 28 и 29 юни в Добрич и Каварна. Участниците ще имат възможност да се запознаят с новостите и добрите практики в развитието на местното самоуправление в двете страни.

Специално място във форума е отделено на местните решения на глобалните предизвикателства. Темите обект на дебат са свързани с жилищната политика, промотирането на градовете като културни и туристически дестинации. Участниците ще търсят отговори на въпроса как да развиваме устойчивото сътрудничество между градовете.

Градовете домакини са подготвили и специална съпътстваща програма - посещение на общински обекти реконструирани с външно финансиране, туристическа обиколка на Добрич, посещение на мидена ферма в Каварна.  На 29 юни 2016 г. кметовете на градовете и официалните лица в делегациите ще бъдат гости на Каварна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама