Борисов: Където съм минал днес, ми викат „Дай пари“

15:29, 21 юни 16 / Политика 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ето виждате – където съм минал днес, се събират хора и викат: „Дай пари, асфалт дай, за църква дай, за стадион дай“. Викам им, добре, 25 години какво ви дадоха? Това заяви премиерът Бойко Борисов във Враца, където провери докъде е стигнал ремонтът на булевард "Васил Кънчов".

„Докато са дупки, се оплакват, че са дупки. Като се асфалтира, почват да се надбягват, след това почват да се оплакват защо няма легнали полицаи и слагаме през 100 метра легнали полицаи, за да не могат да карат бързо“, обясни Борисов.

Само пътя до Банкя не съм направил

По думите му водният цикъл в града бил провален. „Първият беше във Враца и трябваше да е приключил и хората да са го забравили. Така че да мислят като си избират кметове“, призова премиерът и допълни, че международният път Е79 ставал все по-добре. „Кара си се нормално. За Враца много неща се правят. Сега да си направят проекта за водния цикъл и да го построят, защото това са огромни пари – над 130 млн. лева бяха дадени за него“, уточни Борисов и запита:

„Представяте ли си Европа да ви даде 130 млн. лева и вие като град да ги върнете. Ако искате този път за общински, веднага ви го прехвърлям. Единствено пътя за Банкя не съм направил“.

Стотици литри нелегален алкохол задържат данъчните, влизайки в курорт

Бойко Борисов изрази надежда и от куротния сезон да се съберат повече пари и се похвали, че там, където пратил ДАНС, данъчни и полицията, 10 пъти се вдигнали приходите от заведенията.

„Този некачествен алкохол съответно трови хората и ги прави по-буйни, не се плащат данъци и акцизи“, смята Борисов.

Нямам никакви комплекси, че някой може да е по-голям натовец от мен

Министър-председателят коментира и отношенията Европа-Русия, като припомни, че са воювали и резултатите са десетки убити и абсолютно разрушени градове.

„Когато е трябвало, сме били максимално твърди. Неслучайно и Путин, и Лавров са ми размахвали пръст много пъти. Нямам никакви комплекси, че някой може да е по-голям натовец от мен“, добави той

Реакторът за АЕЦ „Белене“ е спазаряван на времето като нафтова печка

„Представете си с 1,1 млрд. лева колко може да се построи в Северозапада. Но да ги хвъляме така в гьола ли? Вярно е, идват президентски избори и всеки може да иска да се направи на много важен, но то избори има всяка година. Трябва да сме прагматични“, обясни премиерът по темата за решението на Арбитражния съд в Женева - България да плати 620 млн. евро на „Атомстройекспорт“ заради спирането на проекта АЕЦ „Белене“.

Борисов заяви, че иска да продаде реактора на изгодна цена и при добри условия, а не както бил спазарен през 2006 г. – без индексации, корекции, без анекси и ясни цени.

За предстоящия референдум за членството на в ЕС на Великобритания, министър-председателят изрази увереност, че жителите на Обединеното кралство ще гласуват за оставане. „Кой иска да излезе от огромния пазар в Европа и поне 10 години да не могат да стабилизират системите си“, запита още премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама